Prezentare generală:
Tandoori Masala este un renumit amestec de condimente indian. Este delicios, aromat, si foarte renumit pentru culoarea lui rosie . Tandoori este un cuptor indian, dar puteti prepara puiul tandoori si intr-un cuptor traditional pe gaz sau electric, bine incins. Si astfel puteti savura un delicious pui indian, la dumneavoastra acasa.
Cuptorul numit „tandoor”, este specifc bucătăriei nord-indiane (Punjab), pakistaneza şi afghana. Ingredientele folosite variază de la o regiune la alta, dar în general toate includ garam masala, usturoi, ghimbir, chimion, boia Nu exista tandoori masala special conceput pentru pui, sau miel.Tandoori masala se foloseste la marinarea puiului,mielului sau a ori carui alt tip de carne Marinarea se face într-un amestec de iaurt, tandoori masala şi usturoi pisat,in care se lasa carne 6-12 ore, apoi se pune la copt în tandoor, la foc foarte iute. Carnea preparată astfel este de culoare roşie, rumenită bine, cu gust şi aroma deosebita. Tandoori masala este destul de versatilă, nu fiindcă se poate folosi la marinarea unei game largi de tipuri de carne, ci şi la prepararea unor mancaruri din Punjab, cum sunt cele numite tikka, sau cele gătite cu unt, de tipul „butter chicken”.
Ingrediente:
Măcinătură 100 % naturală, fără chimicale, aditivi, sau alte produse adăugate: anason stelat, dafin, coriandru, sare, usturoi, chili, boia iute, chimen, ceapa, telina, ghimbir, piper, cardamom, nucsoara, boia dulce.