Prezentare generală:
Garam Masala, o combinatie ce confera unicitate datorita adaosurilor aromate de scortisoara si coriandru preparatelor de pui, orez, porc sau sosuri.
Garam (iute) masala (amestec) este chiar esenţa bucătăriei indiene. Paradoxal, în ciuda numelui său de amestec iute, multe din amestecurile de garam masala din prezent sunt mai puţin picante decât restul condimentelor din bucătăria indiană. Principala caracteristică a acestui amestec de condimente, ce se regăseşte în toată cultura culinară indiană, este prăjirea condimentelor înainte de a fi zdrobite în mojar .
În urma tratamentului termic, uleiurile esenţiale din condimente îşi accentuează aromele.Dată fiind dimensiunea şi diversitatea subcontinentului indian, amestecul garam masala se regăseşte într-o mie una de compoziţii şi nuanţe.
Foloseste acest amestec esential al bucatariei indiene in cantitati mici si doar spre sfarsitul prepararii. Pentru conservarea calitatilor sale esentiale tineti intr-un recipient ermetic inchis,la loc racoros, intunecat si uscat.
Ingrediente:
-coriandru,
-scortisoara,
-cuisoare,
-ghimbir,
-cumin,
-chili,
-piper negru,
-dafin,
-nucșoară,
-cardamom,
-fenicul,
-hrean