Eritritolul (erythritol) este un indulcitor ce apare in mod natural in unele fructe si alimente fermentate, iar la nivel industrial este produs din glucoza prin fermentare cu drojdia Moniliella pollinis. Este un alcool din zahar (poliol) descoperit in 1848 de chimistul britanic John Stenhouse, are o putere de indulcire cu 30-40 la suta mai mica decat zaharul insa este aproape noncaloric, nu creste nivelul de zahar din sange, nu produce carii dentare si este partial absorbit de organism, fiind in general lipsit de efecte secundare daca este consumat regulat.
Stevia rebaudiana este o planta originara din America de Sud, cunoscuta si sub numele de „frunza dulce”. Compusii naturali din extractul de Stevia (stevioside si rebaudioside) au o putere de indulcire mult mai mare decat a zaharului, extractul de Stevia rebaudiana fiind singurul indulcitor natural cu putere mare de indulcire, care are in acelasi timp zero calorii.
Semintele de canepa, bogate in proteine si in acizi grasi Omega 3-6-9, impreuna cu zmeura delicioasa si indulcitorii naturali din Stevia fac din ciocolata Sweet and Safe mai mult decat un desert. Ingredientele delicioase invaluite intr-o fina ciocolata amaruie sunt o fina combinatie, savuroasa si benefica pentru starea ta de bine!
Consumul de alimente si bauturi care contin eritritol in loc de zahar determina diminuarea nivelului de glucoza in sange dupa consum, comparativ cu alimentele si bauturile care contin zahar, si contribuie la mentinerea mineralizarii dintilor. Consumul excesiv poate avea efecte laxative.
-indulcitori (eritritol (30,4 la suta),
-glucozide din steviol (0,01 la suta)),
-unt de cacao,
-masa de cacao,
-inulina,
-seminte de canepa (8 la suta),
-pudra de cacao,
-zmeura liofilizata (2 la suta),
-emulgator (lecitina de soia, poliglicerol poliricinoleat),
-aroma naturala de zmeura,
-vanilina.
Continut de substanta uscata de cacao in ciocolata: minim 48 la suta.