Cu metoda postului intermitent a Petrei Bracht înveți cum să devii propriul tău medic și să eviți bolile frecvente. Alege să devii suplu și sănătos în loc să îmbătrânești! |
Ce conține cartea:
Metoda postului intermitent:Prima mențiune a problemei postului intermitent în domeniul medicinei nutriționiste a fost pentru mine un moment memorabil. Cunoștințele și experiența mea îndelungată au fost confirmate atunci prin studii științifice independente de cel mai înalt nivel. De asemenea, s-au înmulțit și materialele de presă pe această temă, lucru care mi-a ușurat mult munca cu pacienții. În acest fel, s-au redus explicațiile consumatoare de timp și neîncrederea. Chiar și porția de comentarii, uneori foarte agresive, ale colegilor mei a scăzut progresiv când aceștia au sfârșit prin a-și recunoaște lacunele în materie. Cu toate acestea, oamenii de știință își țin în frâu entuziasmul, pentru că nu există încă suficiente studii pe termen lung efectuate pe oameni. Le lipsește experiența mea de peste treizeci de ani. Mare parte a rezultatelor cercetărilor, cărora chiar și cei mari sceptici le dau atenție, sunt prezentate într-o manieră accesibilă în această carte. După ce o veți citi, veți putea decide singur dacă vreți să așteptați încă mulți ani această ocazie extraordinară. Fiindcă o să treacă mult timp până când științele medicale, cu toate exigențele lor, vor autoriza oficial această strategie nutrițională. Va depinde de fiecare în parte să profite sau nu de aceste cunoștințe, așa cum au ales să facă deja mulți dintre pacienții mei. Vă recomand să folosiți această ocazie, fiindcă nu trăiți în acest corp decât o singură dată. Indiferent de personalitatea voastră individuală, o astfel de „încercare unică" o să se dovedească o experiență interesantă.
TEORIE Sănătate și energie prin postul intermitent ... 5 POSTUL INTERMITENT - ELIXIRUL SÃNÃTÃȚII ... 7 Postul face minuni ... 8 PRACTICA TRILOGIA UNEI VIEȚI SÃNÃTOASE: VEGAN, POST ȘI MIȘCARE ... 50 Hrana vegetală în comparație cu alimentele de origine animală 52 POSTUL INTERMITENT - IATÃ CUM FUNCȚIONEAZÃ! 75 Declanșarea accelerării metabolismului prin activitatea fizică ... 76 Mulțumiri ... 138 |
Oprirea aportului de colesterol Organismul nostru produce singur colesterol, deci nu avem nevoie de aport din exterior. Este prezent în toate celulele umane și reprezintă o componentă indispensabilă a multor substanțe vitale. De exemplu, vitamina D se formează din colesterolul endogen, sub influența razelor solare. Se găsește din abundență la nivelul membranelor celulelor noastre. Fără colesterol, organismul nu ar putea secreta hormoni precum estrogenul, progesteronul și testosteronul. Ereditatea nu este o scuză bună Există câteva excepții în cazul anumitor afecțiuni ereditare ale metabolismului lipidic, care, din experiența mea, sunt foarte rare. Când anumiți pacienți îmi povestesc că nivelul lor ridicat de colesterol este genetic pentru că tatăl, bunicul sau unchiul au aceeași problemă, îi întreb despre obiceiurile lor alimentare. De cele mai multe ori, acestea nu diferă cu nimic față de cele ale pacienților mei, ceea ce dovedește că genele nu sunt responsabile. Alte substanțe pe care trebuie să le evitați Țin să repet încă o dată aici: nu vreau să vă interzic nimic, ci doar să vă informez despre ce este dăunător corpului. Dumneavoastră decideți ce faceți apoi cu aceste informații. Aditivii sintetici Sunt parte integrantă din industria alimentară modernă. Coloranții și conservanții, stabilizatorii, substituenții zahărului și alți îndulcitori reprezintă azi o piață de mai multe miliarde. în alimentele pe care le consumăm zilnic mișună peste 320 (trei sute douăzeci!) de diferiți aditivi permiși prin lege, notați cu numere precedate de E. Aproape tot ce este ambalat conține azi o substanță „străină" pentru a vrăji cumpărătorul să pună în farfurie alimente cu arome artificiale delicioase, păstrate intact. Asocierea dintre aluminiu și acidul citric este extrem de periculoasă Profesorul Konrad Beyreuther, eminent cercetător al bolii Alzheimer, s-a preocupat de acest subiect. El a acordat o atenție deosebită aluminiului, un metal ușor, ce joacă un rol decisiv, de bombă cu ceas, în formarea plăcilor senile și a nodurilor neurofibrilare la pacienții care suferă de Alzheimer. Beyreuther critică în special faptul că niciun studiu cu privire îndeosebi la interacțiunea aditivilor sintetici, cum ar fi, de exemplu, asocierea dintre aluminiu și acidul citric, nu se efectuează înainte de utilizarea lor. Luate separat, aluminiul și acidul citric nu sunt nocive pentru oameni, dar combinația acestor două elemente în organismul uman pare să aibă repercusiuni devastatoare. Pe ambalajul produselor alimentare se pot recunoaște cu ajutorul numerelor precedate de E, adică E 330 pentru acidul citric și E 173 pentru aluminiu. |