Pudra de scortisoara Ceylon cinnamon de la Kotys, produs ambalat in Romania pentru membrii Asociatiei Quasar. Este un condiment pe care il puteti folosi pentru aromatizare in dulciuri si prajituri, in diverse sucuri si smoothieuri, la prepararea inghetatei etc. Gustul sau aromat si dulce este insa ideal pentru lunile de iarna, adaugat peste salate de fructe sau in diverse bauturi, in preparate dulci sau sarate.
Scortisoara de Ceylon, numita si scortisoara adevarata (true cinnamon), este obtinuta din coaja interioara de Cinnamomum zeylanicum, arbore numit si C. Verum.
Scortisoara este un renumit condiment dar poate reduce si inflamatiile, are efect antioxidant si antibacterian, fiind un conservant natural foarte bun.
Ce beneficii are scortisoara Ceylon?
- intarirea sistemului imunitar
- scaderea poftei de dulce, fiind astfel de mare ajutor in curele de slabire
- reglarea nivelului glicemiei si posibil si prevenirea aparitiei diabetului de tip 2
- combatarea problemelor dermatologice precum acnee sau roseata
- cresterea capacitatii de memorare si concentrare
- efect antibacterian si prevenirea infectiilor
- improspatarea respiratiei
Valori Nutritionale/100g:
Energie: 1331kJ / 318kcal;
Proteine: 3.9g;
Grasimi: 3.2g, din care acizi grasi saturati: 878mg;
Carbohidrati: 56g, din care zaharuri: 55g;
Fibre: 24g;
Sare**: 65mg.
Continutul de sare se datoreaza exclusiv prezentei sale in mod natural in produs.
Tara de origine: Madagascar.