Prezentare generală:
Făina Integrală de Grâu este o sursă bogată în carbohidrați complecși și proteine.
Conține tărâțe, celuloză și minerale precum fier, mangan, calciu, fosfor, și seleniu.
Este bogată în vitamine din complexul B și vitamina E.
Recomandăm prepararea pâinii din făină integrală de grâu.
Este mult mai sănătoasă și are mult mai multe beneficii decât făina albă.
Beneficii produs:
Măcinată pe moară tradițională cu pietre
O sursă importantă de fibre alimentare
Ce conține?
-Conține vitamine: A, B, E, K, D, PP, complexul B: B1, B3, B5. Include o doză considerabilă de minerale: seleniu, mangan, calciu, magneziu, sodiu, clor, sulf, siliciu, cobalt, cupru.
Cum se consumă?
-Este folosită în panificație și în diferite mâncăruri, pentru a le schimba consistența și gustul.
Cum acționează?
-Făina integrală de grâu are un indice glicemic cu 19% mai mic față de făina albă.
-Este o importantă sursă de fibre alimentare.
Pentru ce recomandăm?
-Grâul conține, în principal, fibre insolubile, esențiale pentru bună funcționare a tranzitului intestinal. Se știe că, în general, o dietă bogată in fibre poate contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare.
-Făina de grâu contribuie semnificativ la aportul zilnic de antioxidanți, compuși care ne protejează celulele de acțiunea negativă a radicalilor liberi.