Ciupercile uscate și presate Ureche de Lemn sunt perfecte pentru sosuri, tocănițe, ciorbe, salate, garnituri, fripturi, pizza sau mâncaruri asiatice.
Descriere:
Ciupercile "ureche de lemn", cunoscute științific ca Auricularia auricula-judae, sunt populare în bucătăria asiatică și se deosebesc prin textura lor elastică și culoarea închisă sau gri-brună, asemănătoare unei urechi. Se vând cel mai frecvent deshidratate și sunt folosite pentru a conferi consistență și un aspect vizual interesant preparatelor. Pe lângă utilizarea culinară, sunt apreciate pentru proprietățile lor nutritive, fiind bogate în fier, vitamine (B, C, D) și minerale, și sunt asociate cu beneficii pentru sănătate, precum reducerea colesterolului și stimularea sistemului imunitar.
În România, această ciuperca este puțin cunoscută, fiind identificată și culeasă mai ales de cunoscători și iubitori ai preparatelor asiatice sau de acei culegători care au început să își lărgească sfera de cunoștințe despre ciuperci, nerezumându-se doar la cele dobândite în sânul familiei.
Rehidratare: Se adaugă în apă fierbinte aproximativ 30 de minute.
Conditii recomandate de depozitare: Se păstrează la temperatura camerei intr-un loc ferit de razele soarelui și umiditate.
Valoare nutrițională/100g:
Energie: 715.5kj/170kcal;
Grasimi: 0,7 g din care acizi grasi saturati: 0 g;
Carbohidrati: 79,4 g din care zaharuri: 0 g;
Proteine : 7 g;
Fibre: 31 g;
Sare: 0,1 g.
Produs in România.