Ciupercile presate și uscateTremella sunt perfecte pentru sosuri, tocănițe, ciorbe, salate, garnituri, fripturi, pizza sau mâncaruri asiatice.
Descriere:
Ca urechi de lemn sau urechi de copac, meduză de lemn sau meduză de copac, sunt numite câteva ciuperci comestibile asemănătoare, utilizate în principal în bucătăria chinezească, fiind vândute în mod obișnuit pe piețele asiatice mărunțite și uscate:
Auricularia heimuer (ciuperci urechi negre), anterior greșit determinată ca Auricularia auricula-judae;
Auricularia cornea (ciuperci urechi nor), numită și Auricularia polytricha;
Tremella fuciformis (ciuperci urechi albe/argintii).
Ciupercile urechi negre și urechi nor au aspect negru și sunt strâns înrudite.
Ciupercile urechi albe sunt doar superficial similare, dar au importante diferențe de ordin ecologic, taxonomic și culinar.
Alte specii din genul Auricularia pot fi numite în mod obișnuit „ureche de lemn” acolo unde se găsesc.
Tremella fuciformis (ciuperca zăpezii, urechea zăpezii, ciuperca urechii argintii, ciuperca de jeleu alb și urechile de nor alb) este o specie de ciupercă ce produce corpi fructiferi albi, asemănători frunzelor și gelatinoși. Larg răspândită la tropice, unde poate fi întâlnită pe ramurile moarte ale copacilor cu frunze late, este cultivată comercial, fiind una dintre cele mai populare ciuperci din bucătăria și medicina din China.
În bucătăria chinezească, T. fuciformis este folosită tradițional în preparate dulci. Deși lipsită de gust, este apreciată pentru textura sa gelatinoasă și pentru presupusele sale beneficii medicinale. Cel mai frecvent este folosită pentru a face o supă desert numită luk mei, dar este utilizată și la prepararea unei băuturi și în înghețată. Extractul de T. fuciformis este utilizat în produsele cosmetice pentru femei din China, Coreea și Japonia. Se pare că ciuperca crește retenția de umiditate în piele și previne degradarea senilă a microvaselor de sânge din piele, reducând ridurile și netezind liniile fine. Ea crește prezența superoxid dismutazei în creier și ficat, are efecte antiinflamatorii și antioxidante și este cunoscută în medicina chinezească pentru hrănirea plămânilor.
Mod de preparare: Se adaugă pentru 30 de minute în apă fierbinte, mărindu-și astfel volumul de 5–6 ori. Se spală bine și se folosesc la pizza, în tocănițe, ciorbe, garnituri, fripturi, tocătură sau mâncăruri asiatice.
Condiții recomandate de depozitare: Se păstrează la temperatura camerei intr-un loc ferit de razele soarelui și umiditate.
Prezentare: 25g.
Produs în: România.