Ceaiul de sunătoare:
Mod de utilizare:
Intern: infuzie din 1 linguriţă de produs la o cană de apă clocotită, se acoperă şi se lasă 10-15 minute, se îndulceşte după gust, se beau câte 2-3 ceaiuri pe zi..
Extern: se prepară ca infuzie concentrată: se introduc 2 linguriţe plantă în 100 ml apă clocotită, se acoperă şi se lasă 10-15 minute. Se aplică pe piele sub formă de comprese sau cataplasme – are proprietatea de a calma durerile; cicatrizează rănile, îndeosebi în cazul arsurilor.
Contraindicaţii:
La persoanele sensibile poate provoca, în timpul tratamentului, fotodermatoze. A se evita consumul ceaiului de sunătoare atunci când pacientul este sub tratament medicamentos (contraceptive, antibiotice, etc.).
Ingrediente:
Părţile aeriene, înflorite ale plantei de sunătoare (Hypericum perforatum)
Principii active: Ulei volatil, derivaţi polifenolici (hiperazida), rutozid, cvercetol, acid ascorbic, acid cafeic şi clorogenic, săruri minerale, tanin de natură catehică până la 12%, hipericină, etc.