Prezentare generala:
Ceaiul de Rooibos, numit şi “Ceaiul roşu” conţine o serie de antioxidanti naturali care nu se regăsesc în alte ceaiuri.
Aceştia ajută la neutralizarea radicalilor liberi aflaţi în organism.
Astfel, Rooibos-ul poate duce la contracararea procesului de îmbătrânire şi la stimularea sistemului imunitar.
Acest ceai este pur şi natural pentru că nu conţine aditivi, conservanţi sau coloranţi.
Este o bautură liniştitoare, potrivită oamenilor care ţin o dietă care le restrictionează numărul de calorii consumate.
Mai mult, ceaiul de Rooibos suplimentează cantităţile zilnice necesare de calciu, magneziu şi, în special de fluor, indispensabile în dezvoltarea optimă a oaselor şi sănătatea dinţilor.
Conţine zinc şi acizi alfa-hidroxi, care menţin sănătatea pielii, dar şi magneziu care ajută sistemul nervos.
Este un ceai care se poate consuma în mod curent întrucât alină setea pe timpul zilei şi ajută la obţinerea unui somn liniştit şi relaxat noaptea.
Recomandari:
-Din frunzele plantei se obţine un ceai cu o uşoară aromă de portocale şi caramel.
-Este recomandat pentru consum pe tot parcursul zilei, putând fi util şi copiilor şi persoanelor sensibile din punct de vedere cardiologic.
-Ceaiul are şi proprietăţi antispasmodice, alinând crampele stomacale şi colicile copiilor mici.
-Mai are rolul de a linişti problemele stomacale şi indigestiile, dar şi stările de greaţă, de vomă, arsurile la stomac, ulcerele şi constipaţia.
-Ceaiul de Rooibos are un efect liniştitor pentru piele, alinând mâncărimile şi iritaţiile produse de eczeme, erupţiile de scutec şi acneea, atunci când este aplicat direct pe zona afectată.
-Rooibosul este un remediu cunoscut împotriva alergiilor, insomniei, durerilor de cap şi disconfortului digestiv.
-Cercetatorii au descoperit că Ceaiul roşu favorizează producerea de anticorpi.
-De asemenea, Ceaiul roşu impiedică formarea de celule modificate la nivelul pielii.
Ingrediente:
Rooibos – Aspalathus linearis
Mod de preparare:
Intern: infuzie-1 plic la 250 ml apă clocotită.
Vasul se acoperă şi se lasă în repaos 5-10 minute.
Se beau 2-3 căni cu ceai pe parcursul zilei.
Ceaiul se serveşte ca atare sau, după preferinţă cu miere, zahăr sau lapte.
În Africa de Sud se preferă Ceaiul roşu cu lapte şi zahăr, dar în alte zone ale lumii este servit simplu sau uşor îndulcit.