Descriere:
Ceai din fructe de armurariu (numit si armurar, buruiana-armurarii, crapusnic, scal-pestrit sau ciulinul-laptelui) din gama de produse Kotys, un ceai din plante ambalat pentru membrii asociatiei Quasar in Romania. Sanatate perfecta in armonie cu natura, cu ceaiurile Kotys! Supliment alimentar cu rol in protejarea si regenerarea celulelor hepatice.
Armurariul (Silybum marianum sau ciulinul laptelui) este o planta din familia Asteraceae originara din Europa de Sud si Asia, in Romania intalnindu-se mai ales in zonele calde si insorite.
Semintele sale (fructele) sunt folosite in scopuri medicinale datorita continutului de silimarina (cu efect hepaoprotector).
Armurariul este indicat in boli hepatice (hepatite cronice, ciroze sau insuficienta hepatica), este un protector al ficatului in chimioterapie, intoxicatii accidentale cu ciuperci otravitoare sau cu diverse substante toxice, este adjuvant in alcoolism, digestie dificila, constipatie sau hipotensiune arteriala, cancer sau boli de piele (psoriazis, vitiligo), deficite imune sau hiperolesterolemie.
Beneficiile ceaiului de armurariu:
regenereaza celulele hepatice
mareste capacitatea ficatului de a se apara de infectii
recomandat in cazurile de insuficienta si ciroza hepatica
in cazul otravirii cu ciuperci si intoxicatiilor cu metanol
foarte bun antioxidant
eficient pentru tumori ale prostatei, intestinelor sau pulmonare
combaterea si prevenirea cancerului
reduce colesterolul
ajuta la pierderea in greutate
reduce rezistenta la insulina pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2
imbunatateste simptomele de astm alergic
sustine sanatatea oaselor
creste rezistenta la stresul oxidativ, o cauza potentiala a bolii Alzheimer
trateaza afectiunile degenerative care afecteaza mintea
intareste sistemul imunitar
imbunatateste aspectul pielii
adjuvant in cancerul de piele sau alte tumori ale pielii
ajuta la tratarea sau ameliorarea psoriazisului
Mod de administrare:
Infuzie: 1 lingura cu planta se adauga la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara, administrandu-se 3 cani cu infuzie pe zi cu 30 de minute inainte de masa.
Macerat la rece: 1 lingura cu planta adaugata in 250ml de apa, amestecul se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani pe zi, cu 30 minute inainte de masa.
Ingrediente: fructe de armurariu (Silybum marianum) – 100%.
Contraindicatii: alergie la plante din famiila Asteraceae / Compositae.