Cunoscute în principal pentru beneficiile lor hepatoprotectoare, datorită conținutului bogat în silimarină, un complex de flavonoide care protejează și ajută la regenerarea celulelor hepatice.
Descriere:
Armurariul (ciulinul laptelui) este recunoscut pentru proprietăţile excepţionale pe care le are asupra regenerării ficatului. Acesta susţine funcţia hepatică, eliminând substanţele toxice şi ajută la regenerarea celulelor.
Armurariul are capacitatea de a proteja organismul împotriva celor mai puternice substanţe toxice, de la ciuperci otrăvitoare, până la gaze toxice. De asemenea, medicul grec Dioscopride recomanda laptele obţinut din bulbii plantei ca și remediu împotriva muşcăturilor de şarpe.
În plus, armurariul conţine silimarină, un complex de flavonoide care protejează celula hepatică. Unele studii au demonstrat că silimarina are efect anticancerigen.
Armurariul este utilizat şi pentru stimularea eliminării pietrelor biliare, pentru tratarea durerilor menstruale şi pentru a îmbunătăţi activitatea splinei şi a rinichilor.
Conține:
• Flavonoide;
• Silimarină;
• Aminoacizi;
Beneficii:
• Regenerează ficatul;
• Elimină toxinele din ficat;
• Ajută la eliminarea pietrelor biliare;
• Susţine activitatea splinei şi a rinichilor;
• Protejează împotriva substanţelor toxice;
• Adjuvant în hepatite;
Mod de utilizare:
Semințele de armurariu pot fi adăugate în salate, supe și diverse preparate culinare. Acestea mai pot fi măcinate și amestecate cu fulgii decereale.
Ingrediente: boabe de armurariu
Condiții recomandate de depozitare: A se păstra la loc uscat, întunecat şi răcoros.
Ţara de origine: România