Eritrolul poate fi folosit pentru gătit, copt sau îndulcire. Reducând astfel valoarea calorică a alimentelor preparate. Erythrolul este mai puțin dulce decât zahărul tradițional, atingând aproximativ 75% din dulceața acestuia.
Eritritolul este un indulcitor natural, un tip de alcool de zahăr, care are un gust similar cu cel al zahărului, dar cu foarte puține calorii și un indice glicemic zero, fiind o alternativă potrivită pentru diabetici și persoanele la dietă.
Beneficii:
Nu afectează nivelul de zahăr din sânge, are indice glicemic 0
Nu îngrașă pentru că are o densitate calorică foarte mică
Nu afectează dantura și nu crește riscul apariției de carii
Valori nutriționale/100gr: Valoare energetică: 0 kJ/0 kcal
Grăsimi: 0 g
din care acizi grași saturați: 0 g
Carbohidrați: 99,5 g
din care zaharuri: 0 g
polioli: 99,5 g
Proteine: 0 g
Sare: 0 g
Precauții și contraindicații: Consumul excesiv poate avea efect laxativ. Poate conține cereale care conțin gluten, nuci, susan.
Condiții de depozitare: A se păstra într-un loc răcoros și uscat.