Prezentare generală:
Untul obținut din boabele de cacao este una dintre cele mai stabile grăsimi vegetale și conferă excelente proprietăți nutritive și emoliente preparatelor cosmetice în care este inclus.
Ingrediente (INCI):
-theobroma cacao seed butter*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică.
Proprietățile untului de cacao:
-emolient, nutritiv și reparator
-antioxidant, încetinește procesul de îmbătrânire cutanată
-ajută la regenerarea filmului hidrolipidic al pielii
-întărește bariera protectoare proprie pielii, prevenind deshidratarea
-întârzie apariția ridurilor și a altor semne de îmbătrânire
-ajută la prevenirea formării vergeturilor și la menținerea elasticității pielii
-contribuie la o bronzare naturală și uniformă
-conferă pielii un aspect mătăsos și strălucitor
-intensifică regenerarea și întărește rezistența pielii
Recomandări, aplicații:
-îngrijirea pielii, este potrivit în special pentru pielea uscată
-îngrijirea tenului îmbătrânit, deshidratat
-regenerarea pielii afectate de factori externi
-repararea pielii crăpate, dure
-masaj anticelulitic
-îngrijirea pielii în timpul sarcinii și după naștere
-îngrijirea buzelor
-în produse pentru bronzaj
-îngrijirea mâinilor și picioarelor
-la prepararea săpunurilor
Mod de utilizare:
-untul de cacao este un produs ce poate fi folosit pur pe piele, însă fiind solid, este indicat să se topească în palme înainte de aplicare
-se poate folosi ca ingredient în diverse preparate cosmetice, ținându-se cont de consistența pe care o conferă după solidificare
-ca ingredient în rujuri și balsam de buze, având o textură foarte plăcută
-având o duritate ridicată, pentru a obține un unt de corp ușor de aplicat, se poate combina cu uleiuri vegetale; pentru parfumare se va apela la uleiuri esențiale și parfumante naturale
-ca ingredient în balsamuri și creme emulsionate pentru îngrijirea pielii dar și pentru masaje
-untul de cacao, înainte de a fi combinat cu orice alt ulei, trebuie topit în prealabil pe baie de apă
-în cadrul emulsiilor, untul de cacao va fi inclus în faza grasă