Prezentare generala:
Usturoiul conţine peste 200 de tipuri de substanţe biologic active – vitamine şi săruri minerale, aminoacizi şi enzime.
Principiul activ al usturoiului este alicina, care se eliberează în cursul digestiei din aliină, sub acţiunea enzimei aliinază.
În medicina tradiţională a fost utilizat ca şi hipotensiv, în scopul prevenirii obezităţii, respectiv pentru proprietăţile sale de întinerire.
Preparatul „Capsule de usturoi” păstrează efectele benefice ale usturoiului, evitând neplăcerile datorate mirosului pătrunzător al acestuia, respectiv apariţia de arsuri gastrice în urma ingestiei de usturoi în stare crudă.
Consumul în exces trebuie însă evitat, deoarece usuroiul scade nu numai fracţiunea LDL a colesterolului plasmatic, dar şi fracţiunea HDL, cu consecinţe grave, cum ar fi insuficienţa cardiacă.
Cu cât lumenul vaselor sanguine este mai îngust, tensiunea arterială creşte, respectiv creşte efortul cardiac aferent.
În final are loc înfundarea capilarelor cu apariţia simptomelor, în cazul inimii de cele mai multe ori apare scleroza vaselor coronare, care determină scăderea fluxului sanguin la nivelul inimii.
În lipsa medicamentelor sintetice, în trecut usturoiul a fost utilizat în tratamentul bolilor de origine bacterienă, virală şi determinate de fungi.
Apropape fiecare dintre noi suntem purtători ai unei ciuperci – drojdia de bere – care în cazul în care are loc perturbarea echilibrului natural, determină afecţiuni inflamatorii ale mucoaselor.
Cea mai adecvată cale de prevenire a acestor afecţiuni este utilizarea usturoiului.
Usturoiul are rol atât în conservarea cât şi în facilitarea digerării alimentelor.
Carnea uscată este digerată mai uşor în prezenţa usturoiului.
Mod de administrare:
Doza zilnică recomandată este 1-2 capsulă/zi.