Uleiul esențial extras din florile de portocal amar, numit și neroli, emană un parfum de lungă durată, cu note dulci-florale, destul de grele, dar „salvate” și de câteva tonuri proaspete. Numele de Neroli se crede că ar proveni de la o prințesă pe nume Anne-Marie de la Tremoille din Nerola, Italia. Această prințesă a apreciat atât de mult parfumul florilor de portocal amar că l-a folosit pentru a-și parfuma mănușile și băile.
Informațiile despre acest ulei prețios nu se opresc aici, acesta fiind cercetat în raport cu anxietatea pacienților cu sindromul coronarian acut, cu perceperea durerii de către femeile aflate în travaliu, cu simptomele fizice și psihice declanșate de sindromul premenstrual. Uleiul esențial de neroli este studiat și pentru efectele asupra convulsiilor și proceselor inflamatorii, respectiv durerii asociate acestora.
Beneficii:
Mod de utilizare: Se iau câte 3-4 picături de 2 ori pe zi. Fiecare doză se dizolvă în prealabil într-o linguriță de miere sau într-un sfert de linguriță de ulei alimentar.
Ingrediente: Flori de Portocal-amar (Citrus aurantium var. amara), ulei esențial 100%.