Ghimbirul macinat este un condiment pretios si aromat, obtinut din radacina de ghimbir proaspata, curatata, uscata si apoi macinata cu grija. Rezultatul este un praf fin, de culoare aurie sau palida, cu un gust puternic, picant si usor dulceag. Acest condiment este folosit in bucatarii din intreaga lume pentru a adauga o nota distincta de aroma si savoare preparatelor.
Condiment pentru mancaruri: Adaugati ghimbirul macinat la supe, tocanite sau la legume pentru a le da un gust exotic si revigorant.
Ceai de ghimbir: Preparati un ceai aromat de ghimbir adaugand o lingurita de ghimbir macinat in apa fierbinte si lasandu-l sa infuzeze.
Ingredient pentru deserturi: Ghimbirul macinat poate fi folosit pentru a adauga savoare prajiturilor, biscuitilor, produselor de patiserie si chiar inghetatei.
Ameliorarea senzatiei de greata: Pentru a calma greata sau disconfortul digestiv, puteti adauga o cantitate mica de ghimbir macinat in apa sau in ceai.