Prezentare generala:
Ienupărul face parte din familia Cupressaceae, fiind un arbust conifer, răşinos, spontan, cu frunze aciculare, cu o dungă albă pe faţă şi verzi-închis pe dos. Fructele se prezintă ca nişte bobiţe, de culoare negru-albăstrui, aromate, cu gust uşor dulceag.
Creşte la altitudini de 700-1500 m, la marginea pădurilor şi poienelor, pe păşuni, pe coline şi în zone muntoase.
Rezistent la ger şi la secetă, preferă locurile luminoase.
În medicina tradiţională ienupărul se folosea în afecţiuni urinare (infecţii şi litiază urinară), digestive şi respiratorii.
Se mai numeşte archiş, boabe-de-brad, brădişor, brazi-pitici, cetină, feniar, ienuper, inibahar, jinept, jip mic etc.
Recomandari:
-bronsite cronice
-acnee
-eczeme
-litiaza vezicala
-guta
-tuse
-iritatiile cailor urinare (urinare cu sange)
-dureri articulare
Actiune:
Antiseptica
Ingrediente:
ienupar
Mod de administrare:
3-4 linguri pe zi de preferat inainte de mese.
Informatii conformitate produs