Beneficii
– Creşte rezistenţa organismului în diferite stări cu imunitate scăzută (stimulează producţia de anticorpi şi de macrofage)
– Ajută apărarea organismul împotriva microorganismelor potenţial patogene
– Calmează iritațiile gurii și faringelui, reduce disconfortul de la acest nivel.
Sfaturi practice de dieta si stil de viata
Pentru avea o imunitate optimă recomandăm un regim alimentar bogat în vitamine (B6, B12, C, E, beta-caroten) şi minerale (fier, zinc) care stimulează mecanismele de apărare ale organis-mului. Acestea se regăsesc în fructele proaspete (citrice, cătină, mere, fructe de pădure, kiwi, căpşuni, caise), în legumele de culoare roşie, portocalie, galbenă şi verde (morcovi, tomate, ardei, dovleac, broccoli, spanac, porumb, ceapă roşie, usturoi, etc.) consumate crude, sau preparate cât mai uşor (fierte în abur, coapte), cereale integrale, ciuperci, seminţe şi oleaginoase neprăjite, uleiuri vegetale presate la rece, iaurt şi chefir (conţin lactobacili care ajută refacerea florei intestinale şi a imunităţii), produse apicole (polen, propolis, păstură, lăptişor de matcă).
Reduceţi consumul de alimente rafinate care sărăcesc organismul de săruri minerale şi vitamine, alimente procesate şi conservate, dulciuri şi produse de patiserie, zahăr alb (se înlocuieşte cu miere), îndulcitori artificiali, consumul de băuturi carbogazoase, alcool, tutun, cafea.
Pentru o imunitate bună a organismului menţineţi un program de viaţă cât mai ordonat, cu somn la ore potrivite, realizaţi zilnic exerciţii fizice, ieşiţi în natură cât mai des posibil.
Ingrediente
– Zahăr
– Tinctură de echinacea (Echinaceae herba) 68 mg
– Antioxidant şi vitaminizant: vitamina C 38,25 mg
– Echinacea (Echinaceae herba) 34 mg
– Tinctură de propolis 17 mg
– Ulei esenţial de lămâie (Citri aetheroleum)
– Excipienţi (agent de încărcare: celuloză, amidon, antiaglomerant: talc).
Echinacea, recunoscută pentru proprietăţile sale imunostimulatoare, creşte rezistenţa organismului în diferite stări cu imunitate scăzută prin activarea fagocitozei (procesul de înglobare şi digerare a microorganismelor şi particulelor străine de către celulele sistemului imunitar).
Propolisul conţine peste 300 de compuşi, printre care polifenoli, aldehide fenolice, chinine sesqviterpenice, cumarine, aminoacizi şi compuşi anorganici. Este cunoscut pentru efectul său de a reduce numărul microorganismelor potenţial patogene, de a îmbunătăţi răspunsul imunitar, de calmare a iritațiilor gâtului și gurii.
Mod de administrare
Copii 3-6 ani: 1 comprimat masticabil de 2 ori pe zi, cu minim 30 de minute înainte de masă.
Copii 7-14 ani: 1 comprimat masticabil de 3 ori pe zi, cu minim 30 de minute înainte de masă.
Copii peste 14 ani şi adulţi: 2 comprimate masticabile de 3 ori pe zi, cu minim 30 de minute înainte de masă.
Durata curei: 3 săptămâni. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.
Un comprimat conţine 38,25 mg vitamina C, asigurând 47,8% din valoarea nutriţională de referinţă.
Atentionari
Nu se recomandă în caz de boli autoimune, înainte şi după transplantul de organe, în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului şi în caz de diabet.
Sarcina si alaptare: Femeile însărcinate şi mamele care alăptează pot lua câte 1 comprimat de 2-3 ori pe zi, timp de 2 săptămâni pe lună.
Efecte secundare si interactiuni
La dozele recomandate nu au fost semnalate interacţiuni şi efecte secundare.
Nu se administrează acest produs timp de o lună după vaccinare.
Asocieri recomandate
-pentru creşterea imunităţii la copiii cu vârsta între 3 şi 6 ani recomandăm următoarea cură: o lună cu siropul Imunitate-F147, apoi încă o lună cu comprimate cu Echinacea şi propolis-F170 sau Vitamina C naturală-F164
-pentru creşterea imunităţii la copiii cu vârsta peste 6 ani, recomandăm o cură de 3 luni: în prima lună capsule Imunitate cu echinacea-F151, în a doua lună comprimate Vitamina C naturală-F164 sau capsule Noni cu echinaceea-F165, iar în a treia lună capsule Goji cu afine şi cătină-F167.