Ceaiul de iarbă-mare:
Mod de utilizare:
Intern: decoct-peste o lingurită cu plantă se toarnă 250 ml apă fierbinte, si se fierbe circa 10 minute. Vasul se acoperă şi se lasă în repaos 5-10 minute, după care se strecoară. Se beau 2 căni cu ceai pe parcursul zilei. Ceaiul se serveşte ca atare sau, dacă preferaţi, puteţi adauga miere, zahăr sau lapte.
Contraindicaţii:
Ceaiul nu este recomandat gravidelor și femeilor care alăptează.
Atenționări:
Având în vedere efectele sale energizante, este recomandat să se evite consumarea acestui ceai seara înainte de culcare.
Ingrediente:
Rădăcina de iarbă-mare (Inula helenium)
Principii active: inulina, acizi fenolici (acid cafeic, clorogenic, chinic, dicafeoilic, hidroxibenzoic), terpene (alantolactonă), ulei esențial și diferite catechine.