Ceaiul de Rooibos:
Mod de utilizare:
Intern: infuzie-peste o lingurită cu plantă se toarnă 250 ml apă clocotită. Vasul se acoperă şi se lasă în repaos 5-10 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 căni cu ceai pe parcursul zilei. Ceaiul se serveşte ca atare sau, după preferinţă cu miere, zahăr sau lapte. În Africa de Sud se preferă Ceaiul roşu cu lapte şi zahăr, dar în alte zone ale lumii este servit simplu sau uşor îndulcit.
Atentionari :
La dozele şi la modul de utilizare recomandate nu se cunosc efecte adverse, excepţie putând face unele persoane alergice la oricare dintre ingrediente.
Ingrediente:
Frunze de Rooibos (Aspalathus linearis)
Principii active: frunzele de Rooibos contin polifenoli, flavone, flavanone, dihidrocalcone, acid ascorbic (vitamina C), acid benzoic si acid cinamic.