Prezentare generala:
Urzica (Urtica Dioica) este utilizata inca din preistorie atat pentru proprietatile sale curative, cat si pentru utilitatea celorlalte componente ale plantei.
In epoca neolitica a fost folosita tulpina sa pentru prima oara in obtinerea sforii.
Soldatii imparatului Cesar sunt responsabili pentru raspandirea acestei plante.
Urzica are doua parti cu proprietati medicinale: tulpina cu tot cu frunze si radacina, care pe timp de iarna depoziteaza substantele de rezerva.
Infuzia de urzica este o importanta sursa de proteine si fier.
Pentru organism ceaiul de urzica este esential avand in vedere ca furnizeaza intr-o singura ceasca 17 vitamine si minerale, dar si o cantitate insemnata de acizi grasi, proteine, flavonoizi si substante fitochimice.
Infuzia obtinuta din urzica ajuta la reglarea zaharului din organism si a tensiunii arteriale.
Datorita continutului ridicat de fier ceaiul de urzica este un adjuvant in tratarea anemiei.
Beneficii:
-Antianemic
-Vitaminizant
-Tonic natural
-Detoxifiant
-Antiinflamator
-Mineralizant
Ingrediente:
100% frunze si tulpina de urzica, provenite din culturi ecologice
Mod de preparare:
Se pun 1-2 lingurite de Ceai Urzica Bio, Sonnentor in 300 ml de apa clocotita.
Lasa ceaiul la infuzat timp de 10 minute.