Paste din faina de porumb si orez cu amarant, teff si quinoa, ce se pot pregatii fierbandu-le 9-10 minute in 1 l de apa in care s-a adaugat 10 g de sare si o lingura de ulei de masline, amestecand ocazional. Dupa gatit, scurgeti pastele si condimentati dupa dorinta.
Alergeni: poate contine urme de soia.
Meiul etiopian (Eragrostis tef), numit si teff sau lovegras, este o planta specifica zonelor mutoase din Etiopia si Eritreea. Este considerata una dintre primele cereale cultivate, apreciata pentru semintele sale hranitoare de culori variate, de la alb si rosu pana la maro inchis. Acestea au un gust placut de nuca si sunt considerate de atletii etiopieni de renume mondial ca vitale pentru mentinerea performantelor lor. Datorita dimensiunilor reduse, apropiate de cele de mac, semintele de teff nu pot fi decorticate, fiind consumate intotdeauna sub forma integrala. Sunt lipsite de gluten, au un continut ridicat de fibre, proteine si minerale (mangan, magneziu, fosfor, fier, cupru si calciu).
Semintele de teff se gatesc foarte repede datorita dimensiunilor lor reduse, putand fi folosite in general similar celor de mei si quinoa. Traditional sunt folosite sub forma de faina ca terci sau pentru prepararea unei lipii specifice Etiopiei.
Energie: 1365 kJ / 323 kcal;
Proteine: 8.3 g;
Grasimi: 2.9 g, din care acizi grasi saturati: 0.4 g;
Carbohidrati: 60 g, din care zaharuri: 2.0 g;
Fibre: 12 g;
Sare: 0.003 g.