Pastă fină obținută din semințe de susan prăjite și măcinate, cu un gust intens, savuros și ușor amărui.
Descriere:
Pastă de susan sau Tahini este preparată numai din semințe de susan prăjite și măcinate. Are o textură netedă, similară cu untul de nuci, dar un gust mai puternic, mai savuros, care poate fi puțin amărui.
Considerată un element de bază al bucătăriei mediteraneene, tahini este adesea prezentă și în mâncărurile tradiționale din Asia, Orientul Mijlociu și Africa. Este un ingredient incredibil de versatil și poate fi servită ca sos, tartinată sau folosită drept condiment.
Are un conținut relativ scăzut de calorii, dar este bogată în fibre, proteine și un sortiment de vitamine și minerale importante: cupru, fosfor și seleniu. Conține, de asemenea, o cantitate mare de acizi grași omega-3 și omega-6, benefici organismului.
Ingrediente: semințe de susan coapte, decorticate.
Valori nutriționale medii / 100 g:
Valoare energetică: 595 kcal
Fibre: 9,3 g
Proteine: 17 g
Glucide: 11,9 g, din care zaharuri: 1,9 g
Lipide: 53,8 g, din care saturate: 7,5 g
Sodiu: 0,112 g
(Valorile pot varia în funcție de fluctuațiile naturale ale materiei prime.)
Proveniența materiei prime: non-UE (Turcia, Kazahstan)
Produs în: România.