Ceaiul de urzică-moartă:
Mod de utilizare:
Intern: infuzie din 1-2 linguriţe cu plantă la o cană cu apă clocotită. Se lasă acoperit 10-15 minute, după care se strecoară. Se beau 2 căni cu ceai pe zi.
Extern: infuzie din 50 g plantă la un litru de apă clocotită, se foloseşte pentru comprese, gargară, spălături vaginale, clisme sau băi de şezut.
Atentionari :
La dozele şi la modul de utilizare recomandate nu se cunosc efecte adverse, excepţie putând face unele persoane alergice la oricare dintre ingrediente.
Ingrediente:
Partea aeriană a plantei de urzică-moartă albă (Lamium album)
Principii active: conține mucilagii, flavonoide, tanoizi, saponine, ulei volatil, vitaminele C şi K, acizi fenolici, alcaloizi, amine biogene (histamina, tiramina, metilamina), glicozide, săruri minerale (mai ales potasiu).