Sfaturi, informații si rețete utile despre cum, cand și ce să mâncăm ca să ne echilibrăm glicemia și tensiunea arterială, prin aplatizarea curbei glicemice.
Despre carte:
Lucrarea este un ghid al pacientului diagnosticat cu diabet și nu numai, bazat pe studii știintifice. Găsim aici sfaturi, informații și rețete utile despre cum, când și ce să mâncăm ca să ne echilibram glicemia și tensiunea arterială, prin aplatizarea curbei glucozei.
„Fă din bucătăria ta sediul central de sănătate!”, ne îndeamnă autoarele.
Cartea Adio, diabet! Adio, obezitate! este un Mare Adevăr. Lectură plăcută! (Dumitru Constantin-Dulcan)
Oare stim ce inseamnă, cu adevarat, diabetul? Dacă privim spre trecut, aflăm că diabetul poate mutila corpul. Acum însă, din fericire, dragă cititorule, ne aflăm în prezent și te invităm să privești spre viitor și să vezi că tu ești cel care îl poate controla.
Și, până la sfârșitul cărții, vei primi o mare parte din resursele necesare și vei simți că puterea este la tine.
Știința a demonstrat că in corpul nostru există un parametru care influențează toate sistemele componente ale organismului. Acest parametru este cantitatea de glucoză din sânge. Reglarea glucozei este importantă pentru toți, fie că avem sau nu diabet. Vârfurile glicemice au urmări negative. Cu cât curba glicemică este mai liniară, cu atât e mai bine. Cu cât variabilitatea glicemică este mai mică, cu atât starea de sănătate va fi mai bună. (Virginia Faur, Larisa Dumbrava)
Prefață de PROF. UNIV. DR. DUMITRU CONSTANTIN-DULCAN
Au colaborat: Dr. med. Alin Faur, Elisabeta Catrinoi, tehnician nutriționist, Simona Georgeta Borchescu, tehnician nutriționist.
Cuprins:
CAPITOLUL I
COMPLEXITATEA FIINTEI UMANE
CAPITOLUL II
CĂLĂTORIA SPRE SĂNĂTATE
Alege corect alimentele!
Postul intermitent (IF)
Demascarea miturilor despre diabet
Călătoria spre un stil de viață dătător de sănătate
Cunoașterea înseamnă putere
Ce trebuie să știe o persoană diagnosticată cu diabet?
Medicina stilului de viată
CAPITOLUL III
DIABETUL ȘI COPIII FĂRĂ DIABET
CAPITOLUL IV
ALIMENTE-MEDICAMENT
Avocado
Castravetele amar
Chia
Fasolea
Hrișca
Semințele de in
Lintea
Mazărea
Măslinul
Năutul
Orezul sălbatic
Ovăzul
Quinoa
Scorțișoara
Soia
Uleiul de măsline
CAPITOLUL V
MINERALE ȘI VITAMINE
Cromul
Magneziul
Zincul
Vitamina C
Vitamina D3
STRATEGIA SUPLIMENTELOR
CAPITOLUL VI
REȚETE CULINARE
FĂ DIN BUCĂTĂRIA TA SEDIUL CENTRAL DE SĂNĂTATE!
MENIU VEGETARIAN CU IG MIC
REȚETE UTILE
REȚETE OCAZIONALE
CAPITOLUL VII
MĂRTURII
POSTFAȚĂ
GLOSAR DE TERMENI MEDICALI
BIBLIOGRAFIE
COLECȚIA NOUA SPIRITUALITATE