Recomandari:
-Ulcer gastric
-Ulcer duodenal
-Gastrite hiperacide
-Ulcer pe baza nervoasa
-Ulcer vechi cu nisa
-Colici abdominale
-Infectii gastrointestinale
-Enterocolite
-Colita de fermentatie
-Eliminarea senzatiilor de voma
Beneficii:
-elimină hiperaciditatea
-vindecă ulcerul
-indiferent de localizare sau vechime, cicatrizăndu-se colita de fermentaţie
-calmează afecţiunile provocate de nervii stomacali etc.
Ingrediente:
-Ghintura
-Tataneasa
-Scumpie
-Tintaura
-Sunatoare
-Maseaua calului
-Flori de salcam
-Galbenele
-Napraznic
-Salvie
-Cornul viperei
-Lanarita
-Echinacea
-Coada calului
-Coada soricelului
-Rachitan
-Pelin
Mod de administrare:
Se consumă conţinutul a trei căni pe zi, cu o jumătate de oră inaintea principalelor mese.
Pentru afecţiuni cronice (ulcer vechi), se recomandă administrarea impreună cu Tinctură de Ghinţură (o lingură la fiecare cană cu ceai), putăndu-se dubla cantitatea de ceai şi tinctură, chiar şi intre mese.
Mod de preparare:
Se prepara o infuzie dintr-o lingurita cu plante la 250 ml apa, cand apa da in clocot, se pun plantele, se opreste din fiert, se acopera si se lasa la racit 15-20 minute.
Regim alimentar:
In timpul tratamentului se evită măncărurile care pot irita stomacul: murături, condimente, prăjeli, măncăruri acide, grăsimi etc.
Tratamentul este recomandat, de la unu la trei luni, in funcţie de gravitatea bolii.
Această cură cu ceai este indicată şi preventiv.