Remediu natural popular pentru digestie, răceli și gripă și pentru energie/circulație.
Descriere:
Ghimbirul este o plantă erbacee aromată, cu numeroase proprietăți terapeutice, fiind în special un ajutor de nădejde în combaterea afecțiunilor respiratorii.
Ghimbirul este folosit datorită acțiunilor sale stimulente, tonice și energizante. Este util persoanelor cu circulație periferică deficitară. Prin stimularea metabolismului, această plantă ajută la eliminarea toxinelor, precum și la intensificarea arderii grăsimilor. Ghimbirul este benefic persoanelor deprimate, fără poftă de viață, lente sau letargice, aducând tonus, energie și optimism.
Ghimbirul este recomandat ca adjuvant în tratamentul numeroaselor afecțiuni: sensibilitate la frig, dureri de gât, guturai, astm, gripă în faza incipientă, reumatism, rău de mașină, rău de mișcare, rău de înălțime, senzație persistentă de greață, tulburări de apetit, digestie dificilă, indigestie, gastrită hipoacidă, astenie fizică și psihică, convalescență, balonare și frigiditate.
Ghimbirul conține ulei volatil (predominant zingiberol) și compuși fenolici (gingeroli). Are efect antiemetic și antivertiginos, inhibând zona chemoreceptoră declanșatoare a vomei și centrul vomei. La nivelul aparatului digestiv, este coleretic și colecistochinetic, favorizând secreția bilei și motilitatea vezicii biliare.
Ingrediente: 30% ghimbir, scorțișoară, fenicul, coriandru, bucățele de portocală, lemn dulce, galangal, cardamom, rozmarin, nucșoară și anason.
Mod de preparare: Se toarnă apă fierbinte peste o linguriță de ceai și se lasă acoperit timp de 5–10 minute.
Condiții recomandate de depozitare: A se păstra la loc uscat și răcoros.
Țara de origine: Austria.
Prezentare: 100g.