Glucomannanul este o fibra alimentara solubila obtinuta din radacina de Amorphophallus konjac.
Glucomannanul ajunge nedescompus la nivelul colonului, deoarece enzimele digestive nu actioneaza asupra lui.
Glucomannanul este solubil in apa, avand cea mai mare capacitate higroscopica dintre fibrele solubile; la pH acid formeaza o masa mucilaginoasa, cu greutate moleculara mare.
Glucomanannul nu este degradat de catre enzimele digestive si nu este absorbit in organism sub forma de glucoza (mentine nivelurile glicemice normale).
» ofera suport in inducerea starii de satietate (sustine reducerea consumului de alimente)
» sustinerea lubrifierii, inmuierii si cresterii in volum a bolului fecal
» echilibrarea florei intestinale
» mentine sensibilitatea celulelor la insulina
*Efectul benefic se obtine in conditiile consumului unei doze minime zilnice de 4g, conform Regulamentului (UE) 432/2012.
**Efectul benefic se obtine in conditiile consumului unei doze minime zilnice de 3g administrate in trei doze de minim 1g, cu 200-400ml apa, inainte de masa si in conditiile unei diete hipocalorice, conform Regulamentului (UE) 432/2012.