Extractul de Pueraria lobata – izoflavonele din această plantă au uimitorul efect de a induce organismului REFUZUL DE A INGERA ALCOOL. Intoleranța la alcool nu este totală, dar subiecții testați până acum au consumat în medie cu 50% mai puțin alcool în condițiile în care, înainte de a merge la restaurant, bar sau petreceri au ingerat extractul din această plantă. Or reducerea atât de drastică a porție de alcool consumată, fără a prezenta stări de rău sau disconfort, este neprețuită, deoarece procesele distructive la nivelul ficatului și al sistemului nervos vor fi mult reduse. De asemenea, alterările de comportament și cognitivă vor fi mult mai mici.
Extractul și pulberea de Sunătoare – diminuează dependența psihică de alcool, ajută la ruperea subiectului de anturajul nefast și de obiceiul de a consuma alcool. Substanțele active (hipericina, hiperforina) au efect anti-depresiv, reduc anxietatea produsă de abstinență la alcoolici, conferă tonus psihic, dorința de a face activități fizice și intelectuale.
Extractul de Armurariu – silimarină 80% în aceste este standardizat este un puternic regenerativ hepatic, ajutând la repararea stricăciunilor făcute de alcool la nivelul ficatului. Administrarea sa este esențială pentru prevenirea îmbătrânirii premature la alcoolici, dar și pentru profilaxia hepatitei alcoolice și a cirozei.
Extractul de Brusture – este un extraordinar catalizator al eliminării substanțelor toxice, inclusiv a alcoolului din organism. Principiile active din rădăcina acestei plante stimulează în special eliminarea prin intermediul rinichilor, prin diureză, a alcoolului.