Ce este păstura de albine?
Păstura de albine este polenul fermentat în condiții naturale în stup. Polenul este adus în stup și introdus în celula fagurelui împreună cu mierea și enzimele proprii ale albinelor. În final, celula este sigilată cu ceară. Aici, sub influența substanțelor adăugate de albine, a microorganismelor, a temperaturii și umidității ridicate din stup, polenul trece printr-o serie de transformări biochimice și modificări structurale, transformându-se astfel, după 3 luni de fermentare, în păstură.
Păstura este alimentul de bază al albinelor, fiind denumit și pâinea albinelor, acest produs apicol având extrem de multe beneficii și pentru sănătatea organismului uman. Păstura este extrasă în cantități mici din interiorul celulelor din fagure, fiind mai ușor digerabilă decât polenul.
Cu o concentrație de 30% păstură, acest produs are un gust dulce și plăcut, care este agreat și de către copii. Păstura în miere este un produs obținut prin măcinarea păsturii și dizolvarea acesteia în miere crudă. Păstura, denumită popular ”Pâinea albinelor”, este un produs natural, rezultat prin fermentarea polenului în condiții naturale, în stup.
Beneficii:
Compoziție: Păstură 30%, miere crudă polifloră.
Administrare:
Se recomandă consumul în cure de minim 6- 8 săptămâni, dar poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții.
Doza uzuală recomandată:
Copii: minimum 1 linguriță pe zi
Adulți: minimum 1 lingură pe zi
Doza uzuală recomandată este de 1 linguriţă pe zi, adică aproximativ 3 grame pe zi. Consumul de păstură este indicat copiilor, pâinea albinelor suplimentând lipsa de proteine şi vitamine cauzată de o alimentaţie dezechilibrată. În unele situaţii, doza recomandată poate fi mărită, în funcţie de indicaţiile medicului apifitoterapeut.
Precauții și contraindicații: Păstura în miere este recomandată copiilor peste 12 luni.
Condiții de depozitare: Bine închisă, la temperatura camerei (15-20 °C), ferită de umezeală și căldură.