Mierea de Manuka este o miere monofloră, unică în lume, adunată şi preparată de albine din floarea arborelui de Manuka din Noua Zeelanda. Efectele terapeutice ale mierii de Manuka sunt cunoscute de mii de ani, cu mult înainte ca proprietăţile deosebite ale acesteia să fie cercetate şi validate de către medicina modernă.
Mierea de Manuka este considerată cel mai puternic antibiotic natural cunoscut. Studiile din ultimii ani au demonstrat faptul că aceasta are proprietăți curative și efecte antibacterierene și antivirale cu totul neobişnuite, ceea ce o califică pentru a fi folosită în scop medical. Spre deosebire de mierea crudă obișnuită, mierea de Manuka are un conținut extrem de ridicat de MGO™ (metilglioxal), o substanță activă, ceea ce o califică pentru utilizare în scop medical.
Mierea de Manuka este mai eficientă decât mierea obișnuită în distrugerea celor mai frecvente 7 tipuri de bacterii prezente în infecțiile unor răni, chiar și atunci când este diluată de 9 ori. Spre exemplu, s-a dovedit că aceasta are o eficiență extraordinară în cazul stafilocolului auriu, patogenul cel mai obișnuit prezent în răni.
Mierea de Manuka are în mod natural un conţinut bogat în Metilglioxal (MGO™), substanţă responsabilă pentru efectul antibacterian al acestui produs apicol. Conținutul de Metilglioxal (MGO™) din acest tip de miere este de MGO™ 250+, adică minim 250mg/kg.
Mierea MGO™ 250+ este indicată pentru susținerea sistemului imunitar și tratarea infecțiilor cu microorganisme bacteriene și fungice. Se recomandă un tratament cu 3-4 lingurițe de miere pe zi urmat de un tratament de menținere cu 1 linguriță pe zi.
Beneficii:
Administrare:
În general, recomandăm consumul de produse apicole copiilor peste 12 luni.
Condiții de depozitare: Se păstrează la loc uscat și răcoros, sub 25°C.
Țara de proveniență: Noua Zeelandă