Lintea roșie ecologică este linte maro fără coajă. Datorită decorticării, lintea roșie este mai bine absorbită de organism. Lintea roșie este predispusă la supracoacere, așa că este cea mai potrivită ca adaos la supe, mâncăruri de o singură farfurie și gustări savuroase.
Beneficii:
Este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre, fier, acid folic, potasiu și magneziu
Ajută la reducerea colesterolului „rău” și a tensiunii arteriale
Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge
Previn constipația și ajută la menținerea unei digestii sănătoase
Contribuie la eliminarea simptomelor anemiei și la creșterea nivelului de energie
Conținutul bogat în antioxidanți contribuie la întărirea sistemului imunitar
Este o alternativă sănătoasă la carnea, oferind proteine vegetale de calitate
Ingrediente: 100% linte roșie organică
Valori nutriționale/100gr: Valoare energetică 1515 kJ/362 kcal
Grăsimi 2,1 g
din care acizi grași saturați 0 g
Carbohidrați 60 g
din care zaharuri 1,5 g
Fibre 11 g
Proteine 26 g
Sare 0 g
Mod de preparare: Fierbeți lintea clătită într-un raport de 1:2 (1 porție de linte la 2 porții de apă) timp de aproximativ 10-15 minute. Condimentați cu sare spre sfârșitul gătirii.
Precauții și contraindicații: Produsul poate conține: CEREALE CARE CONȚIN GLUTEN, ARAHIDE, NUCI, SEMINȚE DE SUSAN, soia.
Condiții de depozitare: A se păstra într-un loc uscat și răcoros.