Cușcușul este obținut din grâu care a fost fiert, uscat și apoi sfărâmat în granule mici. Recomandat ca acompaniament la mâncăruri principale, legume înăbușite, caserole și salate.
Cușcușul este obținut din grâu care a fost fiert, uscat și apoi sfărâmat în granule mici. Recomandat ca acompaniament la mâncăruri principale, legume înăbușite, caserole și salate.
Cușcușul este, ca toate celelalte cereale, un aliment care conține toți macronutrienții si aproape nu conține grasimi, în plus, aceste grasimi sunt în mare parte polinesaturate și, prin urmare, sănătoase.
Beneficii:
Promovează sănătatea sistemului nervos și muscular
Promovează sănătatea intestinală, deoarece are fibre, care ajută la combaterea constipației
Conținutul său de antioxidanți purifică organismul și elimina toxinele
Este un aliat pentru pierderea în greutate
Oferă energie, ceea il face un aliment hranitor pentru sportivi
Este compus din carbohidrati cu absorbtie lenta, care favorizeaza nivelul glicemiei.
Valori nutriționale/100gr: Energie 1485 kJ/351 kcal
Grăsimi 2,4 g
din care acizi grași saturați 0,5 g
Carbohidrați 66 g
din care zaharuri 1,9 g
Fibre 8,8 g
Proteine 12 g
Sare 0 g
Mod de preparare: Trebuie fiert în proporție de 1:1 timp de aproximativ 5-7 minute. De asemenea, se poate prepara și turnând apă clocotită peste ea și lăsând-o să se absoarbă complet.
Precauții și contraindicații: Produsul poate conține alergeni: arahide și alte fructe cu coajă lemnoasă, susan, soia.
Condiții de depozitare: A se păstra într-un loc răcoros și uscat.