Bulgurul este obținut din boabe de grâu dur, fiert, uscat și zdrobit. Cel mai adesea este recomandat ca o completare la salate și umpluturi, fiind gustos și sățios. Se poate, totuși, folosi și în loc de orez în pilafuri, ardei umpluți, sărmăluțe, burgeri fără carne sau supe.
Are un conținut de fibre, proteine și vitamine mai mare decât orezul și are un indice glicemic scăzut. E un ingredient potrivit pentru cei care preferă regimul vegetarian, fiind ușor de folosit în rețete, dar și pentru cei care doresc să slăbească, fiind util și în diferite regimuri și diete.
Beneficii:
- Bogat în fibre, ajută la sănătatea digestivă.
- Surse de proteine, esențiale pentru țesuturi.
- Conține minerale precum magneziu, fier și zinc.
- Indice glicemic scăzut, menține nivelul de zahăr din sânge.
- Potrivit pentru dietele vegetariene și vegane.
- Versatil în bucătărie, se poate folosi în diverse rețete.
- Fără gluten, potrivit pentru cei cu intoleranță la gluten
Ingrediente: Bulgur organic obținut din 100% GRÂU dur.
Valori nutriționale/100gr:
Valoare energetică 1382 kJ/328 kcal
Grăsimi 1,3 g
din care acizi grași saturați 0,2 g
Carbohidrați 58 g
din care zaharuri 0,4 g
Fibre 18 g
Proteine 12 g
Sare 0,04 g
Precauții și contraindicații: Produsul poate conține alergeni: ARAHIDE, NUCI, SEMINȚE DE SUSAN, SOIA.
Mod de preparare: Se toarnă apă clocotită ușor sărată peste bulgur în proporție de 1:2,5 (1 porție de terci la 2,5 porții de apă), se fierbe neacoperit cca. 7 min. Apoi se ia de pe foc, se acoperă și se lasă să se umfle.
Condiții de depozitare: A se păstra într-un loc răcoros și uscat.
Țara de proveniență: Turcia