Ceaiul de păpădie este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale. Frunzele de păpădie din care se prepară infuzia sunt bogate în fibre, proteine și glucide, dar și în vitamine și minerale: vitamina A, E, K, C și vitamine din complexul B.
Descriere:
Ceaiul de papadie (Taraxacum officinale) din gama de produse Kotys este un ceai din plante ambalat pentru membrii asociatiei Quasar in Romania. Sanatate perfecta in armonie cu natura, cu ceaiurile Kotys! Supliment alimentar ce sustine functionarea normala a tractului gastrointestinal, sustine functia excretoare a rinichilor si detoxifierea organismului, prin stimularea diurezei.
Papadia (Taraxacum officinale) este intalnita pretutindeni unde este soare si apa, de la ea recoltandu-se in scop teraputic radacina si frunzele. Preparatele din papadie au efect depurativ, detoxifiant, remineralizant, stomahic, hepatic, colagog, calmant si sedativ, fiind indicate in dischinezii biliare, dispepsii, colopatii, hepatite acute si cronice, ciroza hepatica, litiaza biliara, microlitiaza renala, detoxifiere, reumatism, ulcere aftoase si gastrita.
Ingrediente: 100% papadie (Taraxacum officinale).
Mod de administrare:
Infuzie: 1-2 lingurite cu planta maruntita adaugate la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 10-15 minute la temperatura camerei intr-un vas acoperit, apoi se strecoara, administrandu-se 2-3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 minute inainte de mese.
Macerat la rece: o lingura cu planta maruntita se adauga in 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani pe zi, cu 30 minute inainte de masa.
Contraindicatii: blocaj al cailor biliare.