Ceaiul de pătlagină:
MOD DE UTILIZARE:
Intern: infuzie-peste o linguriţă cu plantă se toarnă 250 ml apă clocotită. Vasul se acopera şi se lasă în repaos 10-15 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 căni cu ceai călduţ pe parcursul zilei.
Extern: se prepară infuzie concentrată din 2 linguri plantă la o cană cu apă clocotită. Se pun comprese pe zona afectată.
Atentionari :
La dozele şi la modul de utilizare recomandate nu se cunosc efecte adverse, excepţie putând face unele persoane alergice la oricare dintre ingrediente.
Ingrediente:
Frunze de pătlagină (Plantago lanceolata)
Principii active: conține feniletonoide cum ar fi acteozid (verbascosidă), cistanozid F, lavandulifoliozidă, planamajozidă și izoacteozidă. De asemenea, conține glicozidele iridoide, aucubinul și catalpolul. Mai contine mucilagii, taninuri, pectine, alantoină, vitamina K.