Ceai indicat pentru susținerea nivelului normal de glucoză în sânge.
Descriere:
Q Diab este un ceai indicat pentru susținerea nivelului normal de glucoză în sânge, cu ingrediente naturale Kotys, din gama de produse Special Blend Tea.
Ca parte integrantă dintr-un stil de viață sănătos, ceaiul are și efect de protecție a organismului împotriva acțiunii distructive a radicalilor liberi și, datorită prezenței castravetelui amar în compoziția sa, conține și polipeptidul P, supranumit „insulina verde” sau „insulina vegetală”.
Cu această infuzie te bucuri de metabolismul tău perfect.
Compoziție: Frunze de afin (Vaccinium myrtillus) – 20%, Frunze de dud (Morus alba) – 20%, Fructe de castravete amar (Momordica charantia) – 20%, Teacă de fasole (Phaseolus vulgaris) – 15%, Scorțișoară (Cinnamomum zeylanicum) – 5%, Frunze de măslin (Olea europaea) – 5%, Frunze de anghinare (Cynara scolymus) – 5%, Frunze de nuc (Juglans regia) – 5%, Părți aeriene de păpădie (Taraxacum officinale) – 5%.
Proprietățile ingredientelor:
Frunzele de afin (Vaccinium myrtillus L.) conțin tanin, arbutină, hidrochinonă, mirtilină și neomirtilină. Ele intră în compoziția ceaiului dietetic, având efecte astringente, antibacteriene și antidiareice. Sunt recomandate în diabet (scad zahărul din sânge), gută, enterocolită (colită de fermentație sau de putrefacție), parazitoze intestinale, infecții urinare, uremie, ca antiseptic minor (bacteriostatic) și diuretic, precum și în reumatism, afecțiuni dermatologice, tulburări circulatorii periferice, uretrite, stomatite, eczeme, ulcerații cronice sângerânde.
Frunzele de dud (Morus alba / Morus nigra) conțin taninuri, flavonoide și glicozide, având efect hipoglicemiant și antioxidant. Ele stimulează arderea grăsimilor și susțin digerarea mai rapidă a alimentelor, fiind benefice în obezitate și tulburări metabolice, dar mai ales în formele ușoare de diabet.
Fructele de Momordica charantia au o compoziție complexă, conținând proteine, polipeptizi și lectine, carotenoizi, acid clorogenic și rezorcinolic, fitosterolide, glicosteroizi, momordicină, vitamine din grupul B, minerale și oligoelemente. Au acțiune hipoglicemiantă și antidiabetică, stomahică, antibacteriană, antivirală, antifungică, antiparazitară, imunomodulatoare și chiar antitumorală și antineoplazică.
Tecile de fasole (Phaseolus vulgaris) se culeg când sunt verzi și, după uscare, se utilizează mărunțite. Ele conțin aminoacizi, minerale, vitamina C, tirozidină și triptofan, având un excelent efect diuretic. Reduc cantitatea de zahăr din sânge, curăță organismul de toxine, igienizează rinichii și căile urinare.
Scorțișoara reduce inflamațiile, are efect antioxidant și antibacterian, scade nivelul colesterolului „rău” și ajută la tratarea diabetului de tip 2 (scade nivelul de zahăr din sânge și crește producția de insulină în organism, ajută la stabilizarea glicemiei). Are efect anticoagulant, este antifungică (Candida), antivirală și afrodisiacă. Poate reduce proliferarea celulelor de leucemie și cancer limfom, poate îmbunătăți funcționarea creierului și este un bun remediu pentru durerile de cap.
Mod de administrare: Se face o infuzie turnând peste 1 linguriță (circa 3 g) de plantă 250 ml apă clocotită (sau 1 lingură de plantă la 500 ml apă clocotită) și se lasă la infuzat 10-15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma până la 3 căni pe zi, înainte de mesele principale ale zilei.
Atenționări:
Acest produs este un supliment alimentar și nu înlocuiește o dietă variată și echilibrată.
A nu se consuma în exces sau fără consult medical în cazul persoanelor cu diabet sau afecțiuni metabolice.
Condiții recomandate de depozitare: A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de lumină și umiditate.