Ceaiul de păpădie:
MOD DE UTILIZARE:
Intern: infuzie din 1-2 linguriţe cu plantă la 250 ml apă. Se lasă acoperit 10-15 minute. Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, intre mesele principale.
Extern: infuzie concentrata din 2 linguri cu plantă la 500ml de apă clocotită, se pun comprese.
Contraindicaţii: in cazul celor care sufera de hipertensiune arteriala si alte boli cardiace, administrarea se face cu precautie si sub indrumarea medicului.
Atentionari :
La dozele şi la modul de utilizare recomandate nu se cunosc efecte adverse, excepţie putând face unele persoane alergice la oricare dintre ingrediente.
Ingrediente:
Frunze de păpădie (Taraxacum officinale)
Principii active: inulină, rezine tanin, mucilagii, principiu amar (taraxacina), fitoncide, fitosteroli, colina, acid cafeic, substanţe proteice, alcooli triterpenici, carotenoide, xantofile, flavoxantine, vitaminele A, B1, C, D.