Prezentare generala:
Macul este o planta cultivata de foarte mult timp in Europa.
Seminte ei au fost dintotdeauna considerate un aliment cu multe beneficii pentru sanatate.
Din semintele acestei plante preparam prin presare la rece ulei de mac Cardinal.
Acest ulei are efecte recunoscute asupra fixarii calciului in oase.
El ajuta la tratarea osteoporozei.
Sportivii din Grecia Antica consumau adesea un amestec preparat din seminte de mac, miere si vin pentru sanatate si putere.
Caracteristici:
Uleiul de mac presat la rece este unul dintre cele mai pretioase produse din portofoliul nostru.
Gustul fin, cu miros exotic, usor fructat il claseaza ca fiind unul dintre cele mai placute uleiuri.
Valori nutritive:
Uleiul de mac presat la rece este bogat in acizi grasi Omega 6 si Omega 9, minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor si Vitaminele E si D.
Beneficii:
Uleiul de mac ajuta la fixarea calciului in oase, previne osteoporoza si intareste sistemul osos.
De asemenea, stabilizeaza nivelul zaharului din sange, reduce colesterolul, regleaza tranzitul intestinal, imbunatateste starea generala a sistemului digestiv si ajuta la prevenirea si tratarea cancerului de colon.
Uleiul de mac este utilizat in tratamentul stresului si al starilor de anxietate, in tulburari de comportament, pentru ameliorarea durerilor de cap si a insomniei.
Imbunatateste capacitatea de concentrare si memoria.
Fiind un remediu naturist bland, se foloseste in terapie si pentru persoane varstnice.
Uleiul de mac intareste sistemul imunitar si este benefic in cazuri de raceala, gripa, astm, bronsite si tuse.
Cosmetica:
Uleiul de mac hidrateaza, hraneste, protejeaza si regenereaza pielea.
Este recomandat pentru tenurile mature, hiperpigmentate, uscate, cu iritatii, afectate de eczeme si predispuse la inflamatii.
Datorita componentelor pretioase, uleiul de mac protejeaza impotriva radicalilor liberi, imbunatateste elasticitatea pielii si diminueaza aspectul liniilor fine si a ridurilor.
Poate fi utilizat ca ulei pentru masaje.
Mod de administrare:
Uleiul de mac presat la rece se foloseste atat in alimentatie, cat si la cure, in doze zilnice, pentru tratarea diferitelor afectiuni.
Gustul sau delicat il indica la prepararea prajiturilor fine, la asezonarea salatelor, algelor nori, fructelor si legumelor crude sau usor gatite.
Conditii de pastrare:
A se pastra la temperatura de 15-23° C, in locuri uscate si intunecoase, ferit de razele soarelui.
Dupa fiecare utilizare strangeti bine capacul pentru a evita oxidarea uleiului.