Prezentare generală
Însănătoşeşte flora intestinală (al doilea ficat), sporeşte imunitatea.
80% din imunitate de aici provine (când bacteriile sănătoase au un ascendent faţă de cele patogene). Când raportul este invers, probabil datorită alimentaţiei nesănătoase, care creează dezordini stomacale, depozite de toxine, urmare a consumului de antibiotice, stresului etc, vă puteţi întâlni cu simptome, precum: constipaţie, diaree, gaze, balonare, hemoroizi, cancer de colon.
Ajută la restabilirea şi menţinerea echilibrului intestinal pentru că stimulează bacteriile folositoare şi inhibă flora patogenă.
Indiciile îmbolnăvirii florei intestinale sunt colita şi constipaţia.
Malignizarea este determinată de modificarea mediului bacterian al intestinului, prin apariţia agenţilor patogeni de putrefacţie. Fapt pentru care noi considerăm, ca deosebit de important, în procesul dezintoxicării, întreţinerea florei bacteriene a intestinului şi o includem, întotdeauna, în planul terapiei naturale.
O clismă pe zi reface și însănătoșește flora intestinală, asigură 80% din imunitate, stimulează sinteza vitaminelor B și K, are rol digestiv și metabolic.
Este un amestec special de plante cu efect emolient, calmant, în același timp revigorant și tonic, asigură dezintoxicarea organismului prin reglarea tranzitului intestinal. Ajută la îndepărtarea senzației de foame, a durerilor de cap și de încheieturi, scade febra, înlătură fenomenele de balonare, gazele, durerile abdominale. Este o terapie blândă, nu irită, nu dă obișnuință.
Ingrediente
- traista-ciobanului (Bursae pastoris herba)
- pelin (Absintii herba)
- cimbrișor (Serpylii herba)
- sânziene (Galii herba)
- coada-șoricelului (Millefolii herba)
- coada-calului (Equiseti herba)
- stejar (Quercus cortex)
Mod de preparare
La o lingură de plante se adaugă 1 litru de apă clocotită. Se acoperă și după 15-30 de minute se strecoară.
Mod de utilizare
Cu irigatorul