Turmericul a fost folosit de către medicina ayurvedică ca remediu natural pentru numeroase afecțiuni, printre care probleme respiratorii, reumatism, boli de piele, afecțiuni digestive și hepatice. În prezent, îi sunt recunoscute meritele și de către medicina modernă.
Bogat în antioxidanți, turmericul are puternice proprietăți antiinflamatoare, antivirale, antibacteriene, antialergice și antianemice. Pe lângă impactul pozitiv asupra imunității, turmericul stimulează sănătatea creierului și îmbunătățește starea de spirit. Este recomandat adesea ca tratament al depresiilor și al insomniilor.
Piperul negru are, și el, o contribuție de necontestat la beneficiile acestui latte, jucând un rol important pentru sănătatea aparatului digestiv și a celui respirator. Atenuează simptomele răcelilor, luptă împotriva anemiei și a radicalilor liberi, este bogat în calciu, potasiu, magneziu, zinc, fier și antioxidanți precum vitaminele A și C. Piperul negru ajută organismul să absoarbă seleniul și vitaminele de tip B, dar mai ales, ajută la absorbția cucurminului (substanța activă a turmericului) de către organism, sporindu-i acestuia puterile binefăcătoare!
Ghimbirul, asemenea turmericului, are o istorie lungă ca antioxidant întrebuințat de medicina tradițională. Pe lângă faptul că oferă un gust cu personalitate, ghimbirul ajută digestia, atenuează simptomele de răceală și gripă, calmează durerile musculare și alte tipuri de dureri, mulțumită proprietăților sale antiinflamatoare.
Laptele de cocos are vitamine din plin, magneziu, calciu, acizi grași care te ajută să slăbești, stabilizează nivelul de zahăr din sânge și e bun pentru sănătatea articulațiilor. Așa că, un DA pentru laptele de cocos!