Este echilibrant glandular.
Acţionează ca tonic amar, diuretic, depurativ.
Este “marele drenator”; curăţă organismul în profunzime, ajută vezica biliară să se golească, stimulează funcţia antitoxică a ficatului, îmbunătăţeşte activitatea rinichilor.
Este excelent pentru sănătate prin efectul său antisclerotic.
De remarcat acţiunea laxativă, de stimulare a secreţiei pancreatice şi, în general, anticanceroasă.
Conţine multe substanţe nutritive importante în înlăturarea tulburărilor de metabolism.
Recomandări:
-Este absolut necesar în curele de slăbire Favisan, în dereglările de ciclu, în perioadele de dinaintea menopauzei şi câţiva ani după ce acest fenomen s-a instalat deja, vizând dezintoxicarea neviolentă şi neprimejdioasă, apoi eliminarea nodulilor mamari, a chisturilor ovariene şi a fibroamelor uterine; e prezent în schemele de dezintoxicare şi refacere a tonusului scăzut datorită unor dezechilibre tiro-ovariene.
-Fluidifică sângele, fapt pentru care este nelipsit în schema de tratament natural Favisan în cazurile în care bolnavii acuză simptomele ce conduc la ideea de “sânge gros”.
-Datorită efectului său depurativ, este de mare ajutor în artrită şi în reumatism; inflamaţiile ganglionilor se retrag dacă se urmează o cură îndelungată cu acest produs, în special sub forma sa lichidă, de infuzie.
-Se poate administra şi în crizele acute de calculoză renală, concomitent cu analgetice (calmante) puternice, căci acestea provoacă atonia musculaturii netede, modificând peristaltismul normal al ureterelor.
Mod de preparare şi administrare:
a). Infuzie: O linguriţă de produs se opăreşte cu 250 ml apă. Se lasă acoperit 20-30 de minute, apoi se beau, cu înghiţituri rare, între mese, 2 3 căni, pe parcursul zilei.
b). Pulvis: Se macină fin produsul cu maşina de cafea şi se ia o ju-mătate de linguriţă, de 2-3 ori/zi, cu apă sau ceai, zilnic, între mese.