Prezentare generală:
Aronia sau Scorusul este un arbust fructifer senzational. Daca pana acum erai obisnuit sa ti se spuna ca afinele, merisoarele si catina sunt fructe cu proprietati terapeutice minunate, cu siguranta de acum incolo vei auzi si de aronia.
Aronia este cunoscut in lume datorita faptului ca fructele contin o cantitate impresionanta de antioxidanti, de 15 ori mai multi decat afinele sau rodiile. Au un continut mare de proantocianine (care se gasesc si in semintele de struguri) si acid chinic (de 10 ori mai mare decat merisorul).
Boabele de aronia sau scorusele au utilizari medicinale, tocmai datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin. Scorusele previn si trateaza bolile copilariei, anumite boli ale ficatului si vezicii biliare, inflamatiile stomacului, alergiile si bolile de piele.
Trateaza si previne raceala, protejeaza impotriva virusurilor si dezvoltarii Staphylococcus sau Escherichia Coli. Pentru a creste imunitatea organismului la maxim, optati pentru Aronia uscata sau fara adaos de zahar.
Mod de administrare:
Fructele uscate pot fi facute bucati si se infuzeaza. Va rezulta un ceai sanatos, plin de antioxidanti.
De asemenea se pot pune in apa seara, iar dimineata se pot consuma rehidratate.
Consumul trebuie sa fie echilibrat, in cazul fructelor uscate de cel mult 30 de grame pe zi
Pentru a accepta mai usor gustul amarui astringent, puteti incerca Aronia alaturi de alte fructe uscate dulci sau acrisoare, seminte si nuci.
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.